A. den Doolaard

Alternative Balkan Tourism

Reisgidsen en Kaarten

Kvk 18071628

Contact

Voor bestellingen of vragen

kunt u mailen naar

info@alternativebalkantourism.nl

Of

tmoerkens@gmail.com

A. den Doolaard (Trojka)

Tweede Hands (wordt niet meer gedrukt)

€ 9,95

Tijdens het vervolg van zijn tocht door de Noord-Albanese Alpen maakte hij van dichtbij kennis met dit verschijnsel; de gewapende mannen die hij in de bergen tegenkomt, op de vlucht voor de gendarmes, de versterkte woontorens waarin angstige mensen schuilen voor de bloedwraak, en de verhalen over liefde en verraad.

Een oude Malissoor vertelt hem het verhaal van zijn nicht, die door een vriend van haar man was verleid, en zodoende een keten van bloedwraak in gang zette.

Oriënt-Express is een roman van A. den Doolaard waarin hij de strijd van een Macedonische boerenfamilie voor een vrij Macedonië beschrijft.

De druivenplukkers van A. den Doolaard is gebaseerd op de ervaringen van de schrijver als druivenplukker tijdens een zwerftocht door Frankrijk in 1930.

Nadat hij in een opwelling ontslag had genomen van het kantoor waar hij als boekhouder werkte, zich een alcoholvergiftiging gedronken en een Bugatti total-loss gereden had, vertrok den Doolaard in het voorjaar van 1930 naar Frankrijk om daar te gaan werken.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Herberg met het Hoefijzer / Oriënt-Expres / De druivenplukkers

De herberg met het hoefijzer

A. den Doolaard deed de inspiratie voor zijn boek De herberg met het hoefijzer op toen hij in 1932 wegens geldgebrek te voet van Tessaloniki (Griekenland) naar Sarajevo (Joegoslavië) trok. De kortste weg naar Sarajevo, waar hij geld hoopte te kunnen lenen van een kennis, liep dwars door Albanië. Na de nodige problemen aan de grens trok Den Doolaard met een Duitse reisgenoot door Albanië, waar hij in de stad Scutari voor het eerst hoorde over het verschijnsel bloedwraak.

A. den Doolaard (NBC omnibus)

Tweede Hands (wordt niet meer gedrukt)

€ 9,95

 

De herberg met het hoefijzer

A. den Doolaard deed de inspiratie voor zijn boek De herberg met het hoefijzer op toen hij in 1932 wegens geldgebrek te voet van Tessaloniki (Griekenland) naar Sarajevo (Joegoslavië) trok.

De kortste weg naar Sarajevo, waar hij geld hoopte te kunnen lenen van een kennis, liep dwars door Albanië. Na de nodige problemen aan de grens trok Den Doolaard met een Duitse reisgenoot door Albanië, waar hij in de stad Scutari voor het eerst hoorde over het verschijnsel bloedwraak.

Tijdens het vervolg van zijn tocht door de Noord-Albanese Alpen maakte hij van dichtbij kennis met dit verschijnsel; de gewapende mannen die hij in de bergen tegenkomt, op de vlucht voor de gendarmes, de versterkte woontorens waarin angstige mensen schuilen voor de bloedwraak, en de verhalen over liefde en verraad. Een oude Malissoor vertelt hem het verhaal van zijn nicht, die door een vriend van haar man was verleid, en zodoende een keten van bloedwraak in gang zette.

 

De roman De Bruiloft der Zeven Zigeuners van A. den Doolaard verscheen in 1939. Hoewel hij er al aan begonnen was te schrijven in 1933, rondde hij het pas in 1939 af. Een deel van het boek schreef hij tijdens zijn verblijf in 1938 in Ohrid (Macedonië). Ohrid is ook de plaats waar het verhaal zich grotendeels afspeelt

Na een aantal mislukte relaties gelooft Branko niet meer in de liefde. Hij verdrinkt zijn verdriet in de cafés van Belgrado. Na vele omzwervingen komt hij in Ohrid Doesjka tegen, en ze raken verliefd. Op de vooravond van hun bruiloft zijn zeven zigeuners uitgenodigd om de muziek te verzorgen. Er wordt een wedstrijd uitgeschreven voor wie de beste muzikant is. De zigeuners kennen Branko en spelen allemaal muziek die hem laat terugdenken aan de vrouwen met wie hij vóór Doesjka verkeerd heeft.

Geraakt door de muziek en de bijbehorende herinneringen gaat Branko twijfelen of hij Doesjka wel waard is...

Wampie is de titel van een roman van A. den Doolaard uit 1938. Hoofdpersoon is de twintig jaar jonge Geertruida Petronella (Wampie) van Rosande, die als typiste op een kantoor werkt, de oudere boswachter Dolf ontmoet, verliefd op hem wordt, en er na een aantal omzwervingen in slaagt hem te verzoenen met zijn oude oom, die zijn erfenis beheert.

 

Veilig handelen

bij twijfel

Contoleer de gegevens van de verkoper

 

Wij hebben geen

elektronisch betaalsysteem

Uw gegevens worden dus op geen enkele manier in ons systeem

opgeslagen

 

 

Verzendkosten via PTT

 

1 Kaart € 1,95 (50 - 100 gr )

2 Kaarten € 2,45 (100 - 250 gr)

3+ kaarten € 2,95 (tot 2kg)

1-2 Boeken € 2,95 (tot 2kg)

 

Bezorging 2-3 werkdagen